Archive for October, 2017

Stoelendans Toro Rosso

Monday, October 23rd, 2017

Omdat Toro Rosso nog niet bekend heeft gemaakt wie er komende race voor het team zullen rijden, en komend weekend al de volgende race is, zijn in de manager vanaf nu de voornaamste kanshebber beschikbaar. Brendon Hartley, Daniil Kvyat en Pierre Gasly kunnen dus alledrie gekozen worden in teams, maar natuurlijk alleen diegenen die in Mexico rijden kunnen punten halen. Let dus even op als je je team gaat kiezen voor komende race.

Hartley debuteert voor Toro Rosso

Friday, October 13th, 2017

Toro Rosso heeft de knoop doorgehakt: Pierre Gasly zal toch de finale van het Japanse Super Formula rijden, waardoor hij de Grand Prix van Amerika zal missen. In zijn plaats zal Brendon Hartley zijn debuut maken in de Formule 1.

Hartley heeft in een ver grijs verleden deel uitgemaakt van het Red Bull opleidingsprogramma, maar is na enkele tests in de Formule 1 laten vallen. Sindsdien heeft hij met name zeer succesvol meegedaan aan het World Endurance Championship, en onder andere voor Porsche de 24 uur van Le Mans gewonnen. Nu krijgt hij dus op 27-jarige leeftijd alsnog zijn kans in de Formule 1.

Hij is vanaf nu beschikbaar in de manager voor 13.000.000,-

Gasly is even niet beschikbaar, tot na de volgende race.

Sainz naar Renault, Kvyat terug bij Toro Rosso

Monday, October 9th, 2017

Na de Grand Prix van Japan is er iets van een kleine stoelendans begonnen. Jolyon Palmer is na eindeloze geruchten dan eindelijk echt klaar bij Renault. Carlos Sainz jr. neemt de stoel die hij volgend jaar sowieso al zou bezetten vanaf volgende race al in. Op de stoel die daarmee vrij komt bij Toro Rosso zou Daniil Kvyat dan zijn comeback maken.

Ondertussen is nog steeds niet zeker of Gasly de race in de Verenigde Staten gaat rijden. Dat wordt wel steeds aannemelijker, maar Dr. Helmut Marko (baas van het Red Bull opleidingsinstituut) schijnt er nog niet in te berusten dat de Fransman daarmee de finale van het Japanse Super Formula moet laten schieten. Gasly komt daar uit voor Honda, en staat op dit moment 2e in het kampioenschap, slechts een halve punt achter de leider. Als besloten wordt om de finale niet te rijden, zal de titel hoe dan ook gaan naar een Toyota rijder. En dat ligt weer gevoelig bij Honda, die volgend jaar de motoren gaat leveren aan Toro Rosso…