Archive for the ‘Site news’ Category

Punten Bahrain aangepast vanwege tijdstraffen Perez en Hartley

Sunday, April 8th, 2018

Na het verzenden van de mail met uitslagen, is bekend geworden dat zowel Perez als Hartley 30 seconden tijdstraf hebben gekregen voor het niet volgen van de regels tijdens de opwarmronde. Hierdoor krijgen zij niet alleen een berg strafpunten, maar verandert ook de klassificatie vanaf de 12e plaats. Daardoor is bij vrijwel iedereen het exacte aantal punten wat anders dan in de mail stond vermeld; natuurlijk met name bij diegenen die Hartley of Perez in hun team hadden.

Excuses voor de verwarring, volgende keer toch nog langer wachten met het verzenden van de uitslagen, als er nog lopende onderzoeken zijn…

F1 Manager 2018 is geopend!

Wednesday, March 14th, 2018

De Foleton F1Manager 2018 is geopend! Door de verhuizing en verbouwing van ared is er niet zo heel veel tijd in de voorbereiding gestoken, maar aangezien het seizoen vorig jaar zeer spannend en behoorlijk goed gebalanceerd was, hoeft dat ook helemaal niet. Budgetten, transactiekosten en opbrengsten per punt zijn allemaal gelijk gebleven. Alleen als een coureur finisht op plek 20 (dus laatste) krijgt hij, zijn chassis en zijn motor dit jaar toch nog wat punten voor de moeite. Het komt echter zelden voor dat alle 20 auto’s finishen, dus dat is vrij hypothetisch. In de kwalificatie blijft de laatste plaats goed voor 0 punten.

De strafpunten gaan we dit jaar wel even anders doen. Voorheen was het zo dat iedere overtreding hetzelfde aantal strafpunten opleverde, ongeacht hoe ernstig deze was. Daardoor werd bijvoorbeeld een stop & go penalty van 10 seconden net zo zwaar bestraft als een tijdstraf van 5 seconden. Daarnaast was het altijd een beetje willekeurig hoeveel strafpunten er gegeven werden bij het wisselen van motoronderdelen. Zodra er één onderdeel te vaak gewisseld werd kreeg de motor 1 penalty van 15 punten, ongeacht welk onderdeel. Maar als er meerdere onderdelen gewisseld werden, werd er alleen een tweede penalty gegeven als er in één weekend twee motoren en/of versnellingsbakken werden gebruikt (en bleven turbo’s en dergelijke buiten schot). Dat was verwarrend en niet altijd eerlijk.

Dit jaar gaan we voor iedere plek gridstraf en voor iedere seconde tijdstraf één strafpunt geven. Daarnaast geven we 10 strafpunten voor een drive-through penalty en 20 strafpunten voor een 10-second stop&go penalty (wat dus overeenkomt met een drive-through + 10 seconden). Tenslotte zoals altijd 30 strafpunten voor een diskwalificatie. Dat maakt het een stuk simpeler en eerlijker: zwaardere straffen leveren meer strafpunten op!

Bekijk voor de rest van de regels de FAQ

Veel plezier!

Stoelendans Toro Rosso

Monday, October 23rd, 2017

Omdat Toro Rosso nog niet bekend heeft gemaakt wie er komende race voor het team zullen rijden, en komend weekend al de volgende race is, zijn in de manager vanaf nu de voornaamste kanshebber beschikbaar. Brendon Hartley, Daniil Kvyat en Pierre Gasly kunnen dus alledrie gekozen worden in teams, maar natuurlijk alleen diegenen die in Mexico rijden kunnen punten halen. Let dus even op als je je team gaat kiezen voor komende race.

Hartley debuteert voor Toro Rosso

Friday, October 13th, 2017

Toro Rosso heeft de knoop doorgehakt: Pierre Gasly zal toch de finale van het Japanse Super Formula rijden, waardoor hij de Grand Prix van Amerika zal missen. In zijn plaats zal Brendon Hartley zijn debuut maken in de Formule 1.

Hartley heeft in een ver grijs verleden deel uitgemaakt van het Red Bull opleidingsprogramma, maar is na enkele tests in de Formule 1 laten vallen. Sindsdien heeft hij met name zeer succesvol meegedaan aan het World Endurance Championship, en onder andere voor Porsche de 24 uur van Le Mans gewonnen. Nu krijgt hij dus op 27-jarige leeftijd alsnog zijn kans in de Formule 1.

Hij is vanaf nu beschikbaar in de manager voor 13.000.000,-

Gasly is even niet beschikbaar, tot na de volgende race.

Sainz naar Renault, Kvyat terug bij Toro Rosso

Monday, October 9th, 2017

Na de Grand Prix van Japan is er iets van een kleine stoelendans begonnen. Jolyon Palmer is na eindeloze geruchten dan eindelijk echt klaar bij Renault. Carlos Sainz jr. neemt de stoel die hij volgend jaar sowieso al zou bezetten vanaf volgende race al in. Op de stoel die daarmee vrij komt bij Toro Rosso zou Daniil Kvyat dan zijn comeback maken.

Ondertussen is nog steeds niet zeker of Gasly de race in de Verenigde Staten gaat rijden. Dat wordt wel steeds aannemelijker, maar Dr. Helmut Marko (baas van het Red Bull opleidingsinstituut) schijnt er nog niet in te berusten dat de Fransman daarmee de finale van het Japanse Super Formula moet laten schieten. Gasly komt daar uit voor Honda, en staat op dit moment 2e in het kampioenschap, slechts een halve punt achter de leider. Als besloten wordt om de finale niet te rijden, zal de titel hoe dan ook gaan naar een Toyota rijder. En dat ligt weer gevoelig bij Honda, die volgend jaar de motoren gaat leveren aan Toro Rosso…

Pierre Gasly vervangt Kvyat in Maleisië (en verder?)

Wednesday, September 27th, 2017

Omdat Kvyat het na zijn degradatie van Red Bull naar Toro Rosso nog niet moeilijk genoeg had (staat dit jaar 48 tegen 4 punten achter op Sainz, en 90 tegen 8 sinds hun eerste race samen in Barcelona vorig jaar), mag hij komende races toekijken hoe een debutant het met zijn auto doet. Pierre Gasly zal zijn Formule 1 debuut maken voor Toro Rosso.

Gasly is al vele jaren verbonden aan het opleidingsprogramma van Red Bull. In 2016 is hij kampioen geworden in de GP2 en dit jaar staat hij vooralsnog 2e in de titelstrijd in het Japanse Super Formula. Hij reed al enkele malen tests voor zowel Red Bull Racing als Toro Rosso.

Vanaf nu is hij voor 13.000.000 beschikbaar in de manager.

Button beschikbaar voor Monaco

Tuesday, May 23rd, 2017

Omdat Alonso een weekendje rondjes linksaf gaat rijden, zal Jenson Button voor hem invallen tijdens de Grand Prix van Monaco.

Button is vanaf nu beschikbaar in de F1 Manager, voor 12.000.000,-

Uitslagen Rusland & Spanje

Monday, May 15th, 2017

Zoals jullie misschien al gemerkt hadden, waren de uitslagen van de Grand Prix van Spanje (nog) later dan normaal. De reden hiervoor, is dat we er achter zijn gekomen dat er iets niet helemaal goed is gegaan bij de uitslagen van Rusland. Dit wilden we graag corrigeren voor de nieuwe punten uitgedeeld zouden worden. Dat is nu gedaan, en de punten voor Spanje zijn ook binnen.

Lees verder voor de details.
(more…)

Wehrlein (weer) fit verklaard

Tuesday, April 11th, 2017

Volgens Sauber is Pascal Wehrlein weer fit om te racen, en zal hij in Bahrein komende zondag aan de start staan. Dit werd voor de Grand Prix van Australie echter ook gezegd, en dat viel behoorlijk tegen…

Wie zal er uiteindelijk zaterdag en zondag in de cockpit van de Sauber zitten? Tot komend weekend zijn in ieder geval zowel Wehrlein als Giovinazzi beschikbaar in de manager, voor wie van een gokje houdt 😀

Giovinazzi beschikbaar in de F1 Manager

Tuesday, April 4th, 2017

Antonio GiovinazziHoewel Antonio Giovinazzi vorige race al zijn F1-debuut maakte als vervanger van Pascal Wehrlein bij Sauber, was hij nog niet beschikbaar in de F1 Manager. De wissel werd namelijk pas na het sluiten van de deadline bekend gemaakt, en we gingen er van uit dat het voor één race zou zijn. Sauber heeft echter aangekondigd dat Wehrlein in ieder geval nog de Grand Prix van China zal uitzitten.

Giovinazzi heeft tot 2011 in de karts rondgereden, en daarna na een succesvol jaar in de Formula Pilota China en Formula Abarth drie seizoenen F3 gereden. Ondanks een flink aantal overwinningen, waaronder de F3 Masters op Zandvoort in 2015, is hij niet verder gekomen dat 2e in het Brits kampioenschap in 2013 en 2e in het Europees kampioenschap in 2015.

In 2016 werd hij ondanks 5 overwinningen wederom 2e, ditmaal in het GP2 kampioenschap. Dit jaar is hij eigenlijk derde en reserverijder bij Ferrari, maar heeft tot nu toe alleen in een Sauber gereden, zowel bij de wintertests als vorige race.

Hij is vanaf nu in de F1 Manager beschikbaar voor € 7.000.000,-