Uitslag race Australie

PeterBroek en nieuwkomer Toxaan scoren met identieke teams de gedeelde eerste plaats voor de openingsrace van het seizoen. Vooral dankzij de geweldige race van Perez, als laatste gestart en dankzij een 1-stop strategie als zesde gefinished, scoorden zij de meeste punten.

pos user team points
1 PeterBroek The-Ice-Man 209
Toxaan Moxa 209
3 trudi troleton 182
4 ared Hartogh Racing 179
Beetle Beetle 179
6 Nachtvorst Foleton 173
7 PatsBoem Brrrrrrrroem 149
8 middledunc Unicorn-Honda 139
9 ElReptilio Team Sjoerdio 105
10 raidho Raidho F1 101
11 Liesj Guppy 17

Omdat dit de eerste race was, is de stand in de strijd om het kampioenschap natuurlijk identiek. Voor meer statistieken kun je kijken bij de resultaten.

update: We zijn nog even aan het kijken naar de race van Charles Pic. In de 51e ronde heeft hij een bezoek aan de pits gebracht dat bijna 5 seconden sneller was dan het één na snelste pitsbezoek. Dat is (normaal gesproken) precies het verschil tussen een drive-through en een bandenwissel. We weten nog niet zeker of Pic een drive-through penalty gehad heeft of om een andere reden door de pits is gereden zonder te stoppen. De snelste pitstop is in ieder geval voor Ferrari (Alonso), we kijken alleen nog even of de strafpunten voor Pic terecht zijn of niet.

update 2: Aangezien er geen bewijs is dat Pic een drive-through penalty heeft gehad en hij vlak na zijn tocht door de pits met technische problemen is uitgevallen, gaan we er van uit dat hij om een andere reden door de pits is gereden dan vanwege een straf. De strafpunten komen daarmee te vervallen. De bovenstaande score is al aangepast.

One Response to “Uitslag race Australie”

  1. PeterBroek says:

    De 1ste klap is een daalder waard.
    Van harte gefeliciteerd MOXA

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.