Sainz naar Renault, Kvyat terug bij Toro Rosso

Na de Grand Prix van Japan is er iets van een kleine stoelendans begonnen. Jolyon Palmer is na eindeloze geruchten dan eindelijk echt klaar bij Renault. Carlos Sainz jr. neemt de stoel die hij volgend jaar sowieso al zou bezetten vanaf volgende race al in. Op de stoel die daarmee vrij komt bij Toro Rosso zou Daniil Kvyat dan zijn comeback maken.

Ondertussen is nog steeds niet zeker of Gasly de race in de Verenigde Staten gaat rijden. Dat wordt wel steeds aannemelijker, maar Dr. Helmut Marko (baas van het Red Bull opleidingsinstituut) schijnt er nog niet in te berusten dat de Fransman daarmee de finale van het Japanse Super Formula moet laten schieten. Gasly komt daar uit voor Honda, en staat op dit moment 2e in het kampioenschap, slechts een halve punt achter de leider. Als besloten wordt om de finale niet te rijden, zal de titel hoe dan ook gaan naar een Toyota rijder. En dat ligt weer gevoelig bij Honda, die volgend jaar de motoren gaat leveren aan Toro Rosso…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.