F1 Manager 2018 is geopend!

De Foleton F1Manager 2018 is geopend! Door de verhuizing en verbouwing van ared is er niet zo heel veel tijd in de voorbereiding gestoken, maar aangezien het seizoen vorig jaar zeer spannend en behoorlijk goed gebalanceerd was, hoeft dat ook helemaal niet. Budgetten, transactiekosten en opbrengsten per punt zijn allemaal gelijk gebleven. Alleen als een coureur finisht op plek 20 (dus laatste) krijgt hij, zijn chassis en zijn motor dit jaar toch nog wat punten voor de moeite. Het komt echter zelden voor dat alle 20 auto’s finishen, dus dat is vrij hypothetisch. In de kwalificatie blijft de laatste plaats goed voor 0 punten.

De strafpunten gaan we dit jaar wel even anders doen. Voorheen was het zo dat iedere overtreding hetzelfde aantal strafpunten opleverde, ongeacht hoe ernstig deze was. Daardoor werd bijvoorbeeld een stop & go penalty van 10 seconden net zo zwaar bestraft als een tijdstraf van 5 seconden. Daarnaast was het altijd een beetje willekeurig hoeveel strafpunten er gegeven werden bij het wisselen van motoronderdelen. Zodra er één onderdeel te vaak gewisseld werd kreeg de motor 1 penalty van 15 punten, ongeacht welk onderdeel. Maar als er meerdere onderdelen gewisseld werden, werd er alleen een tweede penalty gegeven als er in één weekend twee motoren en/of versnellingsbakken werden gebruikt (en bleven turbo’s en dergelijke buiten schot). Dat was verwarrend en niet altijd eerlijk.

Dit jaar gaan we voor iedere plek gridstraf en voor iedere seconde tijdstraf één strafpunt geven. Daarnaast geven we 10 strafpunten voor een drive-through penalty en 20 strafpunten voor een 10-second stop&go penalty (wat dus overeenkomt met een drive-through + 10 seconden). Tenslotte zoals altijd 30 strafpunten voor een diskwalificatie. Dat maakt het een stuk simpeler en eerlijker: zwaardere straffen leveren meer strafpunten op!

Bekijk voor de rest van de regels de FAQ

Veel plezier!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.