Einduitslag en evaluatie 2009

Het seizoen is afgelopen en het is tijd om de balans op te maken.
podium
Nachtvorst pakte de overwinning in de eerste race, en gaf daarna nooit meer zijn leidende positie af. Ared naderde in de laatste races nog tot minder dan 100 punten achterstand, maar het was niet genoeg.

Zonder het van elkaar te weten begonnen Neeli-team en ElReptillio het laatste weekend met hetzelfde team, en dus was al meteen vrijwel zeker dat ElReptillio de derde plaats in handen zou houden.

De enige wijziging in de totaalstand was er in het spannende gevecht om de 6e plaats. Met een mooie overwinning veroverde Middledunc de plaats die hij al sinds halverwege het seizoen bezette, maar in Japan moest inleveren aan Beetle.

Sinds haar rentree in Singapore heeft trudi de 600 punten achterstand die ze had op Peterb teruggebracht tot iets meer dan 100 punten. maar ook voor haar duurde het seizoen niet lang genoeg om de top tien binnen te dringen.

pos user team points
1 Nachtvorst Foleton 8110
2 ared Hartogh Racing 8045
3 ElReptilio Team Reptilio 7678
4 Neeli-team Four Wheels 7638
5 Liesj Flying Fish 7496
6 middledunc Unicorn F1 7109
7 Beetle Seawave GP 7050
8 PatsBoem PatsBoem en de Razende Rakkers 6214
9 Emagica Emagicars 5445
10 Peterb Peter Raikidesnelste 4228
11 trudi barry 4110
12 Brain lekkerharddoordebocht 3037
13 Luus The Hot Tires 2634

Lees verder voor meer getallen, statistieken en de uitnodiging voor de evaluatie van 2009 / brainstormsessie voor 2010!

Grafieken

Hieronder zie je wat grafieken. Beide grafieken zijn opklikbaar voor groot.
Punten per race
Dit is het aantal punten wat er per race gescoord is. De Pieken en Dalen-award gaat naar PatsBoem die zowel de hoogste als de (gedeelde) laagste score van het jaar heeft gescoord.
Scoreverloop
Hier zie je het scoreverloop over het hele jaar. Hoewel het verschil tussen de top en de achterhoede erg groot is, zijn er vrijwel het hele seizoen interessante gevechten geweest.

F1-punten systeem

Een statistiekje wat we ook al een aantal jaren bijhouden is de score volgens het F1-punten systeem. Dat wil zeggen dat we de winnaar in een weekend 10 punten geven, de tweede 8 punten etc. Deze stand is interessant, omdat het verschil in punten tussen geweldige en desastreuze weekenden kleiner is, waardoor de gescoorde posities belangrijker worden dan de gescoorde punten in de manager. Hieronder staat de einduitslag.

Speler Totaal
ared 108
Nachtvorst 107
ElReptilio 91
Neeli-team 85
Liesj 84
Beetle 64
Patsboem 63
middledunc 62
trudi 20
Emagica 17
Peterb 13
Luus 9
Brain 8

Merk op dat er totaal meer punten vergeven zijn dan er in de F1 te scoren zijn in een heel seizoen. Dat komt omdat het mogelijk is dat spelers hetzelfde aantal punten scoren in een weekend, en dan alle spelers de punten voor de hoogste gedeelde plaats krijgen.

Opmerkelijkste verschillen zijn dat ared in de laatste race de koppositie van Nachtvorst met één punt verschil heeft overgenomen, dat Middledunc wat lager staat dan in het puntenklassement en trudi juist wat hoger.

Evaluatie 2009 / brainstormsessie 2010

Op 14 november wordt er bij Beetle in Amsterdam een bijeenkomst gehouden, waar we met een groepje gaan evalueren wat we van de manager 2009 vonden, en gaan nadenken over wat we met de manager in 2010 willen doen. Als je daar graag bij wilt zijn, bel dan even met PatsBoem of ared. Je kunt natuurlijk ook het feedback formulier invullen, als je niet weet wie dat zijn of hoe je contact kunt opnemen. Je kunt opmerkingen natuurlijk ook kwijt in de reacties hieronder.

Tenslotte…

… danken we je voor het meespelen en -lezen. Het was voor ons een hele uitdaging om alles op te zetten en een beetje in goede banen te leiden, maar we hopen dat je met evenveel plezier als andere jaren hebt meegespeeld. Hopelijk tot volgend jaar!

One Response to “Einduitslag en evaluatie 2009”

  1. PatsBoem says:

    lol @ Pieken en Dalen-award 😀

    Iedereen bedankt voor het meespelen en gefeliciteerd voor de mensen op het podium!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.